Görselin İçerik Açısından Önemi


Optimist Hub Team 15/11/2018
23/09/2020 Tarihinde Güncellendi

Okunma   Beğeni


İnsanlar görsele önem verirler. İçerik dahilinde dikkat çekmelerinin yanı sıra içerikler hatırlamayı da kolaylaştırır. Günümüzde insanların artık birden çok cihaz kullanması ve internetin de geçmişe oranla yaygınlaşmasıyla birlikte, modern dijital dünyada görseller, kullanıcıların ilgisini yazıya göre daha çok çekmeye başladı. Cisco Visual Networking Index’e göre videoların, 2021 yılına kadar internet trafiğinin %82’sini oluşturması bekleniyor.

Dolayısıyla, içeriklerinizde neden görsel bulundurmanız gerektiği hakkında birden fazla sebebiniz var.

Görselin İçerik Açısından Önemi

Görseller daha organik görünürlük oluşturur

Google aramaları gelişmeye devam ettikçe insanların aramaları ve etkileşimleri de aynı derecede gelişim gösterir. Kullanıcıların farklı şekilde arama yapabilmenin yollarını bilmesinden ötürü işletme sahiplerinin sitelerindeki, sosyal medyadaki ve arama sonuçlarındaki görünümlerine dikkat etmesinde fayda var. Yüzey alanları pek çok arama kriterlerine genişlediği için görseller bu durumda daha avantajlı. Ortalama olarak bakıldığında, videolu gönderiler normalden daha çok link bağlantısı alırlar, bu da önemli bir sıralama faktörü olarak görülür. Bu bağlantıların aynı zamanda sosyal medyada paylaşılması ve e-postalarda yer alması da yararlı olacaktır.

Kullanıcıların kısa dikkat sürelerini elinize geçirin

Bu madde, liste üzerindeki belki de en çok işinize yarayacak madde olabilir. İçeriklerde görsellerin kullanılması insanların görmek istediğinden değil, aslında görmeye ihtiyacı olduklarından dolayıdır. İçeriğinizin çok da eğlenceli ya da ilgi çekici olmadığını farz edersek, bunu okuyan kullanıcının dikkati kısa sürede dağılacaktır ve bu durumda da sıkılma olasılığı olacaktır. Görseller tam bu noktada devreye girerek, resim ya da video formatında okuyucuya nefes aldırır ve dikkatlerini toplar. Özellikle paragraflar arasına konulan, belli önemli bilgilerle alakalı video ve görseller içeriği de destekler.

Yine de, kullanıcıyı sitenizde tutmak ve içeriklerinizin okunmasını sağlamak istiyorsanız görsellerin tek başına yeterliği olmadığını belirtmekte fayda var. İçeriklerinizin kaliteli ve okunabilir olmasına da dikkat etmelisiniz.

Görseller hatırlamayı kolaylaştırır

Dikkat toplamalarının ve nefes aldırmasının yanında, görsellerin insan psikolojisi üzerinde bir diğer etkisi de hatırlanabilir nitelikte olmalarıdır. Görseller, öğrenmeyi %400 kadar bir oranda artırabilir ve yazıdan 60,000 kere daha hızlı bir şekilde beyinde işlenebilir.

Özellikle ilkokul ve ortaokulda öğretmenlerinizin kullandığı flashcardları hatırlayın. Bunların kullanılmasının sebebi insan popülasyonunun büyük çoğunluğunun görerek öğrenen ya da görsellerden yararlanarak verilen bilgiyi anlayabilen tipteki öğrencilerden oluşmasıdır. Her iki durumda da aynı tema olduğu söylenebilir. Etrafınızdaki insanlara baktığınızda da fark edebileceğiniz gibi, görsellerle gelen bilgiler daha net öğreniliyor, dolayısıyla uzun süreli hafızaya yerleşme olasılığı daha yüksek oluyor.

Görsellik içeren içerikler daha çok bağlılık oluşturur

Organik aramalarda, kullanıcıların %60’ının aramalarda ürünlerinin görselleri çıkan işletmelere tıklamaya ve etkileşime geçmeye daha çok meyilli olduğu gözlemlenmekte. Bunun sebebi de, siteye girdiklerinde yazılardan önce görselleri görmeleri. Tabi bu durumda kullanıcıların sitede kalıp kalmaması da görsellerin kalitesine bağlı olarak değişmekte.

İleri Okuma Kaynaklarımız:

(https://www.searchenginejournal.com/why-content-needs-amazing-images-videos-visuals/268911/)
(https://www.cisco.com/c/en/us/solutions/collateral/service-provider/visual-networking-index-vni/complete-white-paper-c11-481360.html#_Toc484813971)

En güncel gelişmelerden haberdar olmak için E-posta listemize katılın

  Beğeni

Optimist Hub Team

Optimist Hub Team

Optimist Hub; yazılım, tasarım ve pazarlama yetenekleri ile işletmelere büyük dijital çözümler sunan, müşteri deneyimi odaklı 360 Dijital Ajans.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen Yazılar

Güncellemelerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?