2020 İçin Beklenen 5 Büyük İçerik Eğilimi


Optimist Hub Team 05/11/2019
23/09/2020 Tarihinde Güncellendi

Okunma   Beğeni


2020 yılına az bir süre kalmışken, dinamik bir şekilde evrilen trendler, içerik pazarlamasında ki dönüşümünü tetiklemekte. İçerik pazarlaması ve SEO her geçen gün alanında kendini önemli bir noktaya getirdi. Büyük teknolojik atılımlar, içerik pazarlamasının dönüşümüne en büyük nedenlerden bir. Al (Artificial intelligence-Yapay Zeka), 5G ve sürükleyici içerik, yıllar içerisinde çalışma şekillerini belirleyecek. Pazarlamacıların ve markaların bu değişime ayak uydurması için, 2020 yılında ki en trend 5 pazarlama içeriğini kaçırmayın.

Canlı Videolar Hâkimiyetini Artıracak

Görsel iletişim platformları, teknolojiye ayak uydurarak hızlı bir yükselişe geçti. 2020 yılına live video hâkim olmaya başlayacak. 2021 yılına kadar tüm internet grafiğinin yüzde 13’ünün canlı videodan oluşacağı tahmin ediliyor. Instagram, YouTube, Snapchat gençlerin gün içerisinde vakit geçirdiği en popüler görsel iletişim platformları. Yetişkinler için, YouTube ve Facebook en çok kullanılan platform haline geldi. Canlı videoların bu kadar ilgi çekmesinin nedenlerin biri ise, kullanıcıya eş zamanlı bir içerik sunması ve çift yönlü iletişiminin sağlanması. Araştırmalar gösteriyor ki; 2020 yılında canlı videoyu içerik pazarlama planına dahil eden markalar kuşkusuz kazanan tarafta olacak.

Görsel Hikâye Anlatma

2019 yılında reklamlar ve videoları ile öne çıkan markalar alanında belirli bir etki yarattı diyebiliriz. YouTube artırılmış gerçekliliği (AR) ile desteklenen dinamik görüntüleriyle birlikte görsel hikâye anlatımını öne çıkarması bir tesadüf olmamak ile beraber 2018 yılında ABD’deki internet kullanıcıları üzerinde yapılan araştırmalara göre %85’i düzenli olarak video içeriği izliyor. 25-34 yaş aralığının %56’sı, 35-44 yaş aralığının %54’ü sevdikleri ve destekledikleri markaların daha fazla video içeriklerini izlemek istediklerini belirttiler. Markaların ürünlerinden çok etkileyici hikayelerin yer aldığı videoların yarışmasını yakın zamanda izleyeceğiz gibi duruyor.

Google EAT Derecelendirmeleri

Google, Ağustos 2019 yılında Webmaster Central’da Arama Kalitesi Değerlendirme Kurallarını ve EAT'ı (Uzmanlık, Otoriterlik, Güvenilirlik) Okuma / Anlama üzerine temel güncellemeler ile ne yapılmasıyla alakalı bir blog yazısı yayınladı. İçeriklerin iyi hazırlanmış olması, kullanıcı için faydalı ve EAT tarafından desteklenmesi gerekmektedir. Belirli bir marka veya kuruluşu temsil eden varlıklar olarak ya da web siteleri için içerik yazan bireysel olarak; içeriklerine uzmanlık, otorite ve güven sağlamaya ihtiyacı var.

Otoritenizi nasıl kanıtlarsınız?

  • Diğer otorite web sitelerinden link (backlink) edinin,
  • Web sitenizde ki yayınlarda yazar bilgilerini gösterin, kesinlikle gizlemeyin,
  • İçerikte ki istatistikleri, verileri ve gerçekliği desteklemek için bağlantı linki kulanın,
  • Siteniz ve içeriğiniz ile ilgili bilgileri düzenli olarak güncelleyin.

İnteraktif İçerik

Müşterileri çekmenin ve onları meşgul etmenin en etkili yolu, sürekli etkileşim. 2020 yılına ilerlerken yaratıcı, pazarlama odaklı ve kaliteli içeriğe duyulan gereksinim daha da artacak. Pek çok B2B (Business to business-firmadan firmaya yapılan e-ticaret modeli) raporuna göre, en başarılı içerik pazarlamacılarının %90'ı ilk önce promosyon mesajlarının üzerinden izleyicilerinin bilgi ihtiyaçlarını belirledi. 2020 yılında markalar İçerik pazarlaması alanında rekabeti artırırken, aşağıdaki sınırları daha iyi anlayacaklar; Elbette burada semantik arama/SEO yaklaşımı olaya renk katacaktır.

  • Hedef kitlenin belirli bir anahtar kelime için arama sonuçlarından neye ihtiyacı olduğunu daha iyi anlayacaklar.
  • Markanın tonuna ve tarzına uygun olarak, izleyicilere özel hazırlanmış daha kaliteli içerik olulturacaklar.
  • Daha güncel istatistikler ve saygın kaynaklardan gelen veriler dahil, nitelikli bir araştırma ve ileri okuma aktiviteleri üzerine yoğunlaşacaklar.
  • Markalı görüntüler, Infographics ve özel blog görüntüleri gibi yüksek kalitede görsel metayı daha sık kullanacaklar.

Müşteri Öncelikli İçerikler

CMI'nin 2019 B2B raporuna göre, 2018-2019 döneminde başarılı pazarlamacılar için belirleyici faktörlerden biri de satış mesajlarıydı. Bu alanda başarılı olan pazarlamacıların %90’ı bunu yaptığını söyledi. Müşterileri için güven oluşturmanın ilk adımı olarak; rehberlik, yardım, bilgi ya da eğlence sunarak başladığını söylüyorlar. Müşteriye direkt içerik sunmanın önemini şuradan anlayabiliriz; Kullanıcının bullseye (hedef tahtası) ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayan içerik, Google 1. sırada olan türü belirleyecektir. 2020 yılında müşterisi ile etkileşimde olan kazanacak.

Eşsiz kitlenizin içeriğinizden neye ihtiyacı olduğunu nasıl öğrenirsiniz?

Araştırma ve soru sormak, toplulukla etkileşimde bulunmak ve kim olduklarını keşfetmek. Onları yakından tanıdıktan sonra, marka ile daha derin bir bağ yaratacak içerikleri oluşturmakta sizler için daha kolay bir hal alacak. Özetle siz Google’ın önceliklerini belirlediği içerik türü; Müşteriye hedeflenmiş içerik ve gelecek için odaklanmanız gereken en önemli şey yüksek etkileşimdir.

Ultra hedeflenmiş içerik. Google’ın önceliklerini belirlediği içerik türü budur ve gelecek için odaklanmamız gereken şey etkileşim.

İleri Okuma Kaynağı:

https://www.searchenginejournal.com/content-trends/329253/#close

En güncel gelişmelerden haberdar olmak için E-posta listemize katılın

  Beğeni

Optimist Hub Team

Optimist Hub Team

Optimist Hub; yazılım, tasarım ve pazarlama yetenekleri ile işletmelere büyük dijital çözümler sunan, müşteri deneyimi odaklı 360 Dijital Ajans.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen Yazılar

Güncellemelerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?