Start-up’lar İçin En İyi 8 Proje Yönetim Aracı


Optimist Hub Team 16/09/2019

Okunma   Beğeni


Start-up'lar İçin En İyi 8 Proje Yönetim AracıStart-up'ların gelişim süreçlerinde her dakikanın, her kuruşun, bir iş için harcanan her türlü enerjinin değeri çok büyüktür. Tam da bu yüzden, fiyatının karşılığını veren, bulunduğunuz durumda veya gelecekteki planlarınıza yönelik ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir proje yönetim aracına ihtiyacınız var. Piyasadaki onlarca proje yönetim aracından birini seçmek için harcayacağınız vakti, birini kullanmaya ayırmak çok daha verimli olmaz mıydı?

Ekibinize zaman kaybettirmeden esnek, ucuz ve ihtiyaçlarınıza karşılık verebilecek araçlardan birkaçını hemen kullanmaya başlayabilmeniz için sizlere bir liste hazırladık.

Nifty PM

Nifty PM Logo

© Nifty

Nifty, projelere dair tartışmalar, verilen görevler veya önemli olaylar hakkında mesajlaşabilmeyi sağlar, kısacası çalışanlarınızın iletişimini sağlamlaştırır. Bunun yanı sıra, anlık dosya paylaşımı özelliğiyle de size çok vakit kazandıracak çok yönlü bir uygulamadır. İnteraktif ve bütçe dostu oluşuyla, şirketinizi start-up’lık boyutundan sağlam bir girişime dönüştürürken en büyük yardımcılarınızdan birisi olacak.

Start-up’ların Nifty’e dair en sevdiği özellikler:

  • İletişim ve faaliyetlerini tek bir platformda halledebilme rahatlığı.
  • Otomatik ve gelişime açık yapısıyla organize olabilmeyi kolaylaştırması.
  • Tüm projelerinize ve ekip arkadaşlarınızın görevlerine kuş bakışı bir görüş açısı sağlaması.

Fiyatlandırma: Nifty, küçük ekipler için ücretsizdir. Ödeme planları, kişi başına aylık 8 dolardan başlar ve bir aylık ücretsiz deneme imkânı da vardır.

Airtable

Esnek, bütçe dostu ve organize yapısıyla, Airtable, tablolar üzerinden bir proje yönetim sistemi sunarak yaptığınız işlere bakış açınızı çeşitlendirmeye yönelik bir araçtır.

Airtable kullanıcılarının işini nasıl kolaylaştırıyor?Airtable logosu

  • Çabucak ve etkili kullanabilmeyi sağlayan hazır kalıplara sahip oluşu.
  • Kendi çalışma akışınıza adapte edebileceğiniz, ayarlanabilir bir yapıya sahip olması.
  • Başka araçlarla geniş bir entegrasyon alanı sunması.

Fiyatlandırma: Airtable’ın başlangıç seviyesi ücretsizken, depolama kapasitesi ve geçmişe yönelik verileri saklama kabiliyetlerini genişletmek adına ek ücretler ödemeniz gerekiyor.

Monday Team Management Software

Monday Ekip Yönetim Yazılımı Logosu

© Monday.com

Monday Ekip Yönetim Yazılımı, durum odaklı bir araç olup, görevlerinizin işleyişi üzerinden size kendi sezgilerini ve güncellemelerini sunar. Monday’in size rahatlık sağlayacak, basit ve eylemsel bir kurgusu vardır.

Monday’i öne çıkaran başlıca özellikler:

    • Kişiselleştirilebilir görev panoları.
    • Sahip olduğu onlarca işlevsel kalıp.
    • Dropbox, Zapier, Google Drive ve benzeri paylaşım/yönetim aracıyla entegrasyonu.

Fiyatlandırma: Monday ücretsiz deneme şansı sunmaktadır. En ucuz sürümü ise aylık 25 dolara denk gelir ama ödemesi yıllık alınır.

nTask

nTask Manager Tool Logo

© ntaskmanager.com

Piyasada nispeten yeni bir araç olan nTask, karmaşadan uzak, açık ve kapsamlı bir yapıya sahiptir. İş akışınız değiştikçe ve ekibinize yeni insanlar katıldıkça sizinle birlikte genişlemeye açık bir tasarımı olduğunun farkına varacaksınız.

nTask’i neden tercih etmelisiniz?

  • Görev ve proje yönetim uygulamaları ile bir iş planı yaratabilecek ve takibini yapabileceksiniz.
  • Toplantı yönetimi sayesinde aynı anda birden çok görüşme ayarlayıp, onları takip edecek eylemleri taslağa dökebilirsiniz.
  • Durum yönetimi ile güncel olayları yoğunluk, öncelik ve ilerlemelerine göre ayırabileceksiniz.

Fiyatlandırma: Ücretsiz plan 5 farklı çalışma alanı ve 200MB’lık depolama alanı sunuyor. Pro plan ise, aylık kullanıcı başına 3 dolara denk gelmekte.

Asana

Asana Online Proje Yönetim Yazılımı

© Asana

Asana, şirketin genel görevlerinden tutun günlük rutin hareketlere kadar her şeyi organize eder. Böylece ekibinizin öncelikler ve sorumluluklar hakkında daha net bir görüşü olur ve siz de üzerinde çalıştıkları konuları gerçek zamanlı olarak takip edebilirsiniz.

 

Asana’yı farklı kılan nedir?

  • Gantt çizelgesi metodunu kullanan bir proje takip sistemi.
  • Görevlerinizi öncelik sırasına göre atayabileceğiniz bir takvim aracı.
  • Detaylı bir ilerleme raporu çıkarması.

Fiyatlandırma: Asana üç farklı ödeme yöntemine sahiptir. Ücretsiz, Premium ve Enterprise. Premium plan kullanıcı başına ayda 10 dolar talep etmektedir.

Clickup

Clickup Proje Yönetim Tool Görseli

© Clickup

Clickup gelecek vaat eden bir görev yönetim uygulaması olup, özelleştirme imkânlarıyla kullanıcılarına iş akışlarını şekillendirmenin kolay bir yöntemini sunar.

Hangi özellikler Clickup kullanıcılarının hoşuna gidebilir:

  • İleri seviye bir görev yönetim platformu ve esnek özelliklere sahip oluşu.
  • Zaman yönetimini verimli kılabilmeniz adına programınızı düzenlemeye yönelik takvim uygulaması.
  • Karmaşık iş planlarını düzenlemenize olanak sağlayacak süreç yönetim aracı.

Fiyatlandırma: Clickup, ücretsiz ve Premium olmak üzere iki plana ayrılmıştır. Premium planı aylık 5 dolar gibi ekonomik bir ücrete sahip.

Wrike

Kapsamlı ve çok yönlü bir platform olan Wrike, çalışanların şeffaf bir şekilde iş birliği yapmasına ve iletişimlerini sağlamasına yardımcı olur. 20 kişilik bir ekip için ideal olduğunu söylemek mümkün.

Neden Wrike:

  • Etkili Gantt çizelgeleri kullanımı.
  • Kullanıcının özelleştirmesine açık gösterge paneli.
  • Kaynak yönetimine el verişli arayüzü.

Fiyatlandırma: Kullanıcı başına 10 dolarlık ücretiyle Wrike, gelişmekte olan firmalar için oldukça bütçe dostu bir araç haline geliyor.

Trello

Fazla düşünmenize gerek yok. Trello’nun iş yükü akışını büyük çizelgelere gerek bırakmayacak şekilde düzenleyen Kanban paneli, yönetim konusunda sadelik arayanların tercihi olacaktır.

Kullanıcılar Trello’yu hangi sebeplerden ötürü tercih ediyor:Trello

  • Ücretsiz bir uygulama olması ilk tercih edilme sebeplerinden biri.
  • Kullanımı kolay arayüzü sayesinde görev dağıtımı yaparken vakit kaybetmezsiniz.
  • Çabuk kurulumu olayları hemen ele almanızı sağlar.

Fiyatlandırma: Başlangıç seviyesi ücretsiz olup, aylık 9.99 dolarlık Business planı ve 20.83 dolarlık Enterprise planı mevcuttur.

Zaman değiştikçe şirketler de değişiyor. Projeleri ve süreçleri tek bir platformda takip edebileceğiniz bir uygulamaya mı, yoksa çok yönlü bir iletişim aracına mı ihtiyacınız var gibi soruları kendinize sorup ekibinize en yararlı olacak seçimi yapmanız mühim.

Umarız 2019 yılında kullanılabilecek en iyi proje yönetim uygulamaları listemiz aradığınızı bulabilmeniz adına ihtiyacınızı karşılar. Listeye eklememizi istediğiniz bir araç olursa yorum yazarak bize ulaşmaktan çekinmeyin.

İleri Okuma Kaynağı:

https://blog.niftypm.com/the-8-best-project-management-tools-for-startups-2019-6ea73338f8e9

En güncel gelişmelerden haberdar olmak için E-posta listemize katılın

  Beğeni

Optimist Hub Team

Optimist Hub Team

Optimist Hub; yazılım, tasarım ve pazarlama yetenekleri ile işletmelere büyük dijital çözümler sunan, müşteri deneyimi odaklı 360 Dijital Ajans.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen Yazılar

Güncellemelerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?