Amazon ve Google’daki Sıralamanızı Garantileyin


Optimist Hub Team 10/11/2018
23/09/2020 Tarihinde Güncellendi

Okunma   Beğeni


Amazon ve Google Sıralamaları

Amazon’a ürünlerinizi koydunuz ve onun arama motoruna göre stratejilerinizi düzenlediniz. Ne var ki, diğer yandan ürünlerinizin sıralamasını etkileyen bir diğer arama motoru ise Google'dır. Amazon ve Google, günümüzdeki en geniş kullanıcıya ulaşan iki arama motoru olarak kabul görmekte. Her ikisinin de içerik için farklı standartları olsa da ortak bir noktada buluşturabilirsiniz ve belli stratejileri kullanarak ürünlerinize dikkat çekebilirsiniz.

İşte hem Google’da hem de Amazon’daki sıralamanızı sağlamlaştırmanız için 5 püf noktası:

Google ve Amazon'da İyi Bir Sıralama İçin Neler Gerekir?

Amazon için optimize edin

Tıpkı Google’ın algoritması gibi, Amazon’un A9 algoritması da bir kara kutu olarak görülebilir. Yine de, Google’da yaptığımız gibi davranışlarından ve tepkilerinden çıkarım yapılabilir. Bunlardan birisi de ürünün dönüştürme oranıdır. Bu oran, ürünün Amazon’daki sırasını belirleyen en önemli faktörlerden biridir.

İlk olarak Amazon için zengin bir içerik hazırlayın, sonra Google’ı hedef alın. Tam tersi bir durumda, amacınızdan şaşarak stratejilerinizi zora sokmuş olursunuz.

Ürününüze başka yerlerden link ekleyin

Amazon’a yeni bir ürün eklediğinizde, sayfa hayatına tamamen güçsüz şekilde başlar. Güç kazandırmak için linklerin eklenmesi gerekir. Diğer arama motoru optimizasyonu stratejilerinde de olduğu gibi, ekleyeceğiniz linklerin nitelikli linkler olduğundan da emin olmalısınız. Nofollow linklerden kaçının. Fazla sayıda eşitliği bozan linkleri koymanız durumunda Google’ın ceza verme olasılığı yüksektir, böylece tüm emeğiniz boşa gider.

Yüksek yetkili kaynakları kullanın. Siteniz böyle bir yetkiye sahip olmayabilir, bu tarz bir durumda blog ve değerlendirme sitelerindeki linkleri kullanmanız iyi bir seçenek olarak görülebilir.

Başlıklara ve meta açıklamalara dikkat

Google; masaüstü versiyonunda 70, mobil versiyonunda da 78 karakterlik başlıkları tercih eder. Amazon’un algoritması ise başlıkları daha da uzun olabilecek şekilde ayarlar, farkına varmazsanız da sıralamanıza zarar verebilir.

Amazon’un başlıklar için kullandığı format şu şekildedir:
“Amazon.com [ürününüzün başlığı] : [Amazon’un ürün kategorisi]”

Bu durumda kullanıcı kontrolünün oldukça sınırlandığını söylemek mümkün, çünkü ürün başlığı Amazon tarafından oluşturuluyor. Dolayısıyla, başlıklarınızı daha kısa tutarak başka bir yerde detaya girmek daha yararlı olacaktır.

Meta açıklama kısmına gelince, Google’ın masaüstü için uygun gördüğü meta açıklama uzunluğu 150 ya da 160 karakterken, mobil için 110 ya da 120 karakter arasında değişkenlik gösteriyor. Başlıklarda olduğu gibi, Amazon meta açıklamaları da otomatik olarak oluşturuyor. 300 kelimeye kadar çıkarabildiği için herhangi bir kesilme ya da çıkarılma sorunu olmayacaktır.

Karşılaştırma yapın

Tarayıcınızı açın ve rakiplerinizin ne durumda olduğunu kontrol edin. Kendi ürünlerinize benzer anahtar kelimelerle arama yapın ve Google ile Amazon’daki konumlarını gözlemleyin. Google’daki sıralamaları iyiyse, açıklamalarını inceleyin ve kullandıkları bilgilere göz atın. Elbette, tüm bunların kategoriden kategoriye değişebileceğini aklınızda bulundurmanız gerekir.

İleri Okuma Kaynaklarımız:

(https://www.entrepreneur.com/article/318101)

En güncel gelişmelerden haberdar olmak için E-posta listemize katılın

  Beğeni

Optimist Hub Team

Optimist Hub Team

Optimist Hub; yazılım, tasarım ve pazarlama yetenekleri ile işletmelere büyük dijital çözümler sunan, müşteri deneyimi odaklı 360 Dijital Ajans.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen Yazılar

Güncellemelerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?