Bubble, Kod Deneyimi Olmadan İnternet Uygulamaları Oluşturmanızı Sağlıyor


Optimist Hub Team 12/11/2018
23/09/2020 Tarihinde Güncellendi

Okunma   Beğeni


Bubble, nasıl kodlama yapılacağını bilmeseniz bile internet uygulamaları yaratabilmeniz için güçlü bir servis sağlayıcıdır.  Ayrıca kendi kendini finanse eden (bootstrapped) bir girişimdir. Birçok küçük ve büyük şirket internet siteleri için Bubble’a güveniyor.

Zaten Birçok girişim kodlamayı olabildiğince kolay hale getirmeye çalışmıştı. Ancak bu çoğu kez hayal kırıcı bir biçimde sınırlı olarak kalmıştı. Bubble, ortalama bir internet sitesi oluşturma servisinden daha güçlü çünkü internet programlamasının tüm ana noktalarını görsel bir arayüz ile yeniden yaratıyor.

Bubble, Kod Bilgisi Olmadan İnternet Uygulaması Geliştirmenizi Sağlıyor

Bubble Nasıl Kullanılır?

Bubble’da karşımıza ilk çıkan şey bir dizayn sekmesidir. Boş bir sayfa ile başlayıp ekrana görsel elementler sürükleyip bırakarak internet siteleri oluşturabilirsiniz. Bu elementleri istediğiniz herhangi bir yere koyabilir, haritaların, metin kutularının, görsellerin ve daha fazlasının boyutunu değiştirebilirsiniz. İstediğiniz zaman ön izleme tuşuna basarak sitenizin son halini görebilirsiniz.

İkinci sekmede ise sitenizin arkasındaki mantığı oluşturabilirsiniz. Bu, Mac’te birden fazla resim dosyasının boyutlarını küçültmek, birden fazla dosyanın adını değiştirmek gibi sık tekrarlanan bazı işlemleri önceden tanımlayarak tek tıklama ile çalışabilecek şekilde ayarlamayı sağlayan Automatora benziyor. Kronolojik bir hareket yaratmak için bloklar ekleyip her blok içerisinde bazı koşullar oluşturabilirsiniz.

Üçüncü sekmede veritabanınız ile etkileşime geçebilirsiniz. Örneğin, bir kayıt ol sayfası oluşturup profil bilgilerini veritabanında depolayabilir ve istediğiniz herhangi bir zaman veri aktarabilirsiniz.

Stripe ile ödeme kabul etmenizi, Intercom ile chat yoluyla müşteri desteği almanızı veya Mixpanel kullanmanızı sağlayan yüzlerce eklenti mevcut. Ayrıca, Bubble verilerinizi Bubble dışında da kullanabilirsiniz. Örneğin, sizin Bubble veritabanınıza dayanan bir iPhone uygulaması oluşturabilirsiniz.

Plato, Qoins ve Meetaway gibi birçok küçük şirket Bubble kullanmaya başladı ve şimdiye kadar bundan memnun gibi görünüyorlar. Dividend Finance 365 milyon dolar sermaye artırdı ve Bubble kullanıyor.

Bu girişim, sizin yerinize uygulamanızı depolama görevini üstleniyor. Uygulamanız büyüdükçe instance* değiştirdiğiniz her an, daha çok para ödüyorsunuz.

Şirket henüz sermaye biriktirmiş olmasa da halihazırda her ay 115 bin dolar sabit gelir elde ediyor. Bubble hala büyük müşterileri korkutabilecek küçük bir girişim. Fakat şirket, müşterilerin Bubble’ın sınırlamalarını görmemesi için ürünü geliştirmek istiyor. Şimdiki hedefleri ise müşterilerin ihtiyaçlarından daha hızlı büyümek.

*Instance: Bir sunucu üzerinde Oracle uygulamaları (process) veya iş parçacıkları (thread) tarafından oluşturulmuş paylaşımlı bellek alanı veya üzerinde çalıştıkları bellek alanının tümünü ifade eder. Bu alan kalıcı verilerin de tutulmasının sağlanabildiği bir yer durumundadır. (Bu tanım, “ferhatsarikaya.com” sitesinden alınmıştır.)

İleri Okuma Kaynaklarımız:

(https://techcrunch.com/2018/11/11/bubble-lets-you-create-web-applications-with-no-coding-experience/)

En güncel gelişmelerden haberdar olmak için E-posta listemize katılın

  Beğeni

Optimist Hub Team

Optimist Hub Team

Optimist Hub; yazılım, tasarım ve pazarlama yetenekleri ile işletmelere büyük dijital çözümler sunan, müşteri deneyimi odaklı 360 Dijital Ajans.

2 yorum

  1. Burak

    Günümüzde bir işletmenin olmazsa olmazı olan internet uygulamaları, bu astronomik rakamlara denk gelir halde, bubble bu konuda yeni bir soluk olmuş. Bilgilendirme için teşekkür ederim, emeğinize sağlık

  2. Burak Bey, ilginiz ve geri bildiriminiz için çok teşekkür ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen Yazılar

Güncellemelerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?