YouTube Banner Size Guide 2021


Optimist Hub Team 24/07/2021
22/05/2022 Tarihinde Güncellendi

Okunma   Beğeni


Birçok yönden, sosyal medya imajınız kitabınızın kapağı gibidir. Bu makalede, insanları kanalınız hakkında heyecanlandıran bir YouTube banner'ı oluşturmak için ihtiyacınız olan tüm banner boyutu ve boyut bilgilerini ele alıyoruz!

Yerel kitapçınızdaki rafları en son ne zaman gözden geçirdiğinizi hayal edin. Dikkatinizi çeken bir kitap oldu mu? Belki de bu ilk görsel ilgi, içinde ne olduğunu görmek için kitabı açmanıza neden oldu. Hangi kitap ilginizi çekerse çeksin, merakınızı ateşleyip daha fazlasını öğrenmek istemenizde güçlü görsellerin rol oynama ihtimali yüksektir.

Harika bir YouTube banner'ı harika bir kitap kapağına çok benzer, ilginizi çeker ve içine bakmak istemenizi sağlar. İzleyicilerin bir YouTube kanalını algılama biçiminin önemli bir parçasıdır. Ve bu günlerde, çok az işletme YouTube kanallarını görmezden gelmeyi göze alabilir. Sosyal ağdaki son istatistiklere göre, insanlar YouTube'da günde bir milyar saatten fazla video izliyor.

Bu gönderide, farklı cihazlar için doğru boyutlarda ve dosya boyutunda YouTube cover'ları (kapak görseli) oluşturmak için her işletmenin bilmesi gerekenleri ele alacağız. Ayrıca sizi tüm zamanların en sevdiğimiz YouTube banner örneklerinden bazılarıyla tanıştıracağız, böylece kendinizinkini oluşturmak için bolca ilhamınız olacak.

Afişinizi boyutlandırmanın somunları ve cıvatalarıyla başlayalım.

YouTube kanal görseli boyutu yönergeleri

Şimdi, YouTube kanal resmi boyutu yönergelerinin ince noktalarını inceleyelim. Her şeyden önce, neden bu kadar çok beden var? Özetle, YouTube banner resminizin Android'den iPhone'lara, dizüstü bilgisayarlardan TV ekranlarına kadar insanların kullandığı birçok farklı boyuttaki cihazda nasıl görüntüleneceğine bağlıdır.

YouTube banner'ınızın en büyük ekranda tam 2.560 piksel genişlikte ve 423 piksel genişliğindeki en küçük ekran boyutunda veya herhangi bir boyutta görüntülendiğinde harika görünmesini istersiniz. Aksi takdirde, potansiyel olarak videolarınızın ve yeni abonelerinizin izlenme sayısını kaybedersiniz.

Bu sayıları bir perspektife oturtmaya yardımcı olmak için YouTube banner boyutlarına ilişkin görsel bir kılavuzu burada bulabilirsiniz:

Gördüğünüz gibi, YouTube banner resminizin tüm ekran boyutlarında en iyi şekilde görüntülendiğinden emin olmak için planlamanız gereken oldukça büyük bir boyut aralığı var. Büyük bir ekranda muhteşem görünen bir şey, bir akıllı telefon ekranında anlamsız hale gelebilir. Eylem halindeki birkaç örneğe bir göz atalım:

Resminize bağlı olarak, her boyuttaki ekranda doğru şekilde elde etmek zor olabilir. Ancak izleyicilerinizin YouTube banner'ınızı her zaman doğru kadrajda görmelerini sağlayacak bir anahtar var ve bu da "güvenli alanınızı" bilmektir.

YouTube banner'ınızın güvenli alanını bilin!

YouTube banner'ınızın en iyi şekilde görüntülendiğinden emin olmak için “güvenli alanınızı” anlamak isteyeceksiniz. Bunları ilk kez duyuyorsanız, “güvenli alanınız”, banner'ınızın doğru şekilde görüntülendiğinden emin olmak için ihtiyacınız olan minimum alandır. Başka bir tabirle; farklı ekran görünümlerinin ortalamasının hesaplanarak, tasarım bütünlüğü bozulmadan / görsel kesilmeden tasarlamak ve servis etmek için, ana mesaj / objenin safe zone içerisine yerleştirilmesi şeklinde ifade edebiliriz.

YouTube banner'ınız için gerekli olan görselinizin herhangi bir bölümünün tamamen 1,546 x 423 piksellik güvenli alan içinde olduğundan emin olun. Kanalımızın potansiyel izleyicilerine garip görünen ve anlam bütünlüğü olmayan bir görsel servis etmek istemeyiz, değil mi?

Akıllı YouTube banner örnekleri

YouTube banner'larınız için boyutlara, dosya boyutlarına ve kapsamlı yönergelere sahip olduğunuza göre, artık tasarım hakkında düşünmeye başlamanın zamanı geldi. Size ilham vermek için tüm zamanların favori YouTube banner örneklerinden birkaçını bir araya getirdik. Bunlar şimdiye kadar gördüğümüz en yaratıcı ve etkili afişlerden bazıları!

Gıda İçeriği

Food Insider'ın YouTube sayfası için YouTube hikayelerinden bir dizi lezzetli yemek dilimi gösteren bir afiş tasarladılar. Afiş, logolarına uyan turkuaz renkli çizgilerle ayrılmış, ağız sulandıran beş bakışa (tatlı tatlılardan dev bir burgere) sahiptir. YouTube kanal resminizin markanızın bir parçası olduğunu hatırlatmak güzel. Sosyal ağlarda bile marka yönergelerinize sadık kalın.

YouTube'da Food Insider'ı ziyaret edin!

Google

Pikniği kim sevmez? Kırmızı-beyaz bir piknik örtüsü grafiğine dayanan Google'ın YouTube afiş sanatı, sosisli sandviç ve turta gibi renkli yiyecek resimlerinin Gmail logosu gibi Google ürün logolarıyla keyifli bir karışımıdır. Böyle tanınabilir bir marka ve renk paleti ile Google, yaptıklarını hecelemesi gereken daha az tanınan markalardan daha gevşek ve daha görüntü merkezli oynayabilir. Güzelce hazırlanmış bu YouTube afiş sanatı parçası, piknikte sunulanlardan büyük, lezzetli bir ısırık almak istememize neden oluyor! Google logosu hiçbir yerde görünmüyor, ancak yine de Google olarak hemen tanınabilir.

Google Youtube Kanalı'nı ziyaret edin!

RAFINERY29

Refinery29'un YouTube kanal resmi, şimdiye kadar gördüğümüz en ustaca olanlar arasında yer alıyor. Yine ana sayfanın bir parçası olan logolarını tekrarlamak yerine tamamen farklı bir yöne gittiler. Web sitelerinden ve video içeriklerinden oluşan blok harflerle şirket adlarını “Rafineri 29” yazdılar. Efekt, Rafineri 29 YouTube kanalında neler olup bittiğine bakmak için bir pencereden içeri bakabilmek, ancak yalnızca cezbedici bakışları yakalayabilmek gibidir. Sanırım sadece izleyip öğrenmemiz gerekecek!

YouTube'da Rafineri29'u ziyaret edin!

2021 için önerilen Youtube görsel boyutları:

  • YouTube profil fotoğrafı boyutu: 800x800 px
  • YouTube Kanalı kapak resmi: 2560x1440 px (masaüstü) ve 1546 x 423 (akıllı telefonlar)
  • YouTube küçük resim boyutu: 1280x720 px
  • YouTube Görüntülü reklamlar: 300x250 px
  • YouTube Yer Paylaşımlı reklamlar: 480x60 px
  • YouTube Tamamlayıcı banner reklamlar: 300x250 px
  • YouTube Atlanabilir video reklamlarının uzunluğu: 12 saniye ila 6 dakika
  • YouTube Atlanamayan video reklam uzunluğu: 15 veya 20 saniye (bölgeye göre değişir)
  • YouTube Bumper video reklamlarının uzunluğu: 6 saniye
  • YouTube Standart video: Min. boyut 426x240 px. Max. boyut 3840 x 2160, en boy oranı 16:9'dur.

En güncel gelişmelerden haberdar olmak için E-posta listemize katılın

  Beğeni

Optimist Hub Team

Optimist Hub Team

Optimist Hub; yazılım, tasarım ve pazarlama yetenekleri ile işletmelere büyük dijital çözümler sunan, müşteri deneyimi odaklı 360 Dijital Ajans.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen Yazılar

Güncellemelerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?