Ücretli Bağlantılar ve Reklamlar


Optimist Hub Team 26/01/2018
23/09/2020 Tarihinde Güncellendi

Okunma   Beğeni


"Sayfalarınızdaki reklam bağlantılarının, arama motoru sıralamalarını etkilememesini sağlamak için çaba gösterin, örneğin, reklam bağlantılarının bir tarayıcı tarafından takip edilmesini önlemek için robots.txt dosyasını veya “rel=nofollow” kullanın."

- Google web yöneticisi kuralları

 

Ücretli Bağlantılar ve Google Sıralamanız

Sitenizde reklam görüntülemek güzeldir ve Google web yöneticisi kurallarına aykırı değildir.
Yönergelere aykırı olan, sıralamayı etkileyen reklamları göstermektir.
Bir web yöneticisi olarak göreviniz, sıralama etkileyen (kötü) ve sıralama etkilemeyen reklamlar (iyi) / ücretli bağlantı arasındaki farkı bilmektir. “Pagerank”ı geçen herhangi bir reklam Google yönergelerine aykırıdır.

 

Reklamlarımın ve ücretli bağlantılarımın sıralamaları etkileyip etkilemediğini nasıl öğrenebilirim?

Ücretli bir bağlantı veya reklamın "nofollow" barındırması veya robots.txt dosyanız tarafından hariç tutulmuş bir dosya aracılığıyla yönlendirilmesi gerekir. Bunların ne olduğunu biliyorsanız sayfalarınızı kontrol etmek için “nofollow” aracını kullanabilirsiniz .
Ücretli bağlantıları belirleyen ve ücretli bağlantıları gösteren Google yönergeleri aracı da bulunmaktadır .
Nofollow veya robots.txt dosyasının ne olduğunu bilmiyorsanız , yakında bunları açıklayacağız ; ancak önce bazı genel senaryoları ele alalım çünkü çoğu büyük reklam sağlayıcıları, reklamlarını, sıralamayı etkilemeyecek bir şekilde görünür hale getirmiştir. Ancak reklamlarının sıralamalarını etkileyip etkilemediğini kontrol etmek sizin sorumluluğunuzdadır. Eğer bilmiyorsanız kontrol edin. Bir arama motoru ağından gelen reklamları görüntülerseniz, muhtemelen iyidir.

 

Google Adsense kullanıyorum, uygun mudur?

Evet. Google Adsense reklamları sıralamayı etkilemez. Web sayfalarınızdaki tek reklam Adsense ise bu yönergeyi izlediğinizden emin olmak için kodunuzda herhangi bir değişiklik yapmanız gerekmez.

 

Doubleclick kullanıyorum, uygun mudur?

Evet. Doubleclick reklamları, sıralamayı etkilemez. Web sayfalarınızdaki tek reklam Doubleclick ise bu yönergeyi izlediğinizden emin olmak için kodunuzda herhangi bir değişiklik yapmanız gerekmez.

 

Bing / Yahoo reklamlarını kullanıyorum, uygun mudur?

Evet. Bing reklamları sıralamayı etkilemez. Web sayfalarınızdaki tek reklam Bing / Yahoo ağından yapılıyor ise, bu yönergeyi izlediğinizden emin olmak için kodunuzda herhangi bir değişiklik yapmanız gerekmez.
Ücretli bağlantılar satıyorsanız veya tek tek şirketlerin veya web sitelerinin reklamlarını görüntülüyorsanız büyük olasılıkla harekete geçmeniz gerekecektir.
Bu durumda, nofollow eklemeniz veya ücretli bağlantılarınızı robots.txt tarafından engellenmiş bir klasör üzerinden yeniden yönlendirmeniz gerekir.

 

Bir web sitesi bana e-posta yoluyla ulaştı ve her ay web sitemdeki bir bağlantı için ödeme yapıyor, uygun mudur?

Web sitenizde görüntülediğiniz bağlantının sıralamanızı etkilememesi için bu kılavuzu ve Google kılavuzunu izleyerek robots.txt veya "rel=nofollow" tarafından engellenmelidir.
Web sitenizde bağlı kuruluş bağlantıları veya reklamları kullanıyorsanız büyük olasılıkla bir işlem yapmanız gerekmektedir.
Ortak satış reklamları da bir reklamdır ve sayfa sıralamasını etkilememelidir. Bu, bu bağlantıların robots.txt tarafından takip edilmemesi veya yeniden yönlendirilmesi ve engellenmesi gerektiği anlamına gelir, aksi takdirde bu Google kılavuzunu takip etmiyorsunuz demektir.

Web sayfalarınıza bağlantılar içeren basın bültenleri alıyorsanız veya satıyorsanız, o zaman büyük bir ihtimalle harekete geçmeniz gerekecektir.
Başka bir web sitesine bağlantı yerleştirmek için para ödüyorsanız veya ödeme yapıyorsanız, o zaman reklam yapıyorsunuz demektir. Bu, bu bağlantıların robots.txt tarafından takip edilmemesi veya yeniden yönlendirilmesi ve engellenmesi gerektiği anlamına gelir, aksi takdirde bu Google kılavuzunu takip etmiyorsunuz demektir.

 

Bağlantımın bu kılavuzu takip ettiğinden nasıl emin olabilirim?

Google, sıralamaların etkilenmemesini sağlamanın iki özel yolunu belirtiyor ...

• Etiketine rel = "nofollow" özelliği ekleme
• Bağlantıları bir robots.txt dosyasıyla arama motorlarından engellenen bir ara sayfaya yönlendirme

 

Bu yöntemleri bilmiyor musunuz? O zaman okumaya devam edin.

İlk yöntem - nofollow özelliği

Ücretli bir bağlantının, sayfa sıralamasını geçmediğinden (sıralamaları etkilemekten) emin olmak için en hızlı ve en kolay yol, web sitenizden reklamverene giden bağlantıda rel=nofollow özelliğini kullanmaktır.
Nofollow özelliği, bir arama motoru örümceğine bağlantıyı takip etmemesi gerektiğini ve webmasterın kişisel olarak bağlantıyı onaylamadığını gösterir. Herhangi bir ücretli bağlantı veya reklamın bu etki için birtakım notasyonlara sahip olması gerekir.

Bir bağlantı oluşturabiliyorsanız, nofollowlu bir bağlantı da yapabilirsiniz.

Web sayfanızdaki bağlantılar şöyle görünür:

<a href="http://www.example.com">Örnek</a>
No follow özelliği eklemek için aşağıdaki kodu bu bağlantıya girmeliyiz.

rel="nofollow"
Bağlantıdaki nofollow özelliği şu şekilde görünecektir:

<a href="http://www.example.com" rel="nofollow"> Örnek </a>

Bu işlem tamamlandıktan sonra, bağlantınız bu Google kılavuzunu izlemektedir. Bir web sayfasındaki hangi bağlantıların doğru şekilde nofollow kullandığını görmek için nofollow aracıyla web sayfanızı kontrol edebilirsiniz.

 

İkinci yöntem - Yönlendirme ve robots.txt

Daha gelişmiş web yöneticileri için olan bu yöntem, reklamveren bağlantısını almanızı ve web sitenizdeki robots.txt dosyanız tarafından engellenmiş bir sayfadan yönlendirerek göndermenizi gerektirir. Bu yöntem, ziyaretçilerin bağlantıyı kesmesine izin verir; ancak herhangi bir pagerank geçirmez, bu nedenle web sıralamalarını etkilemez.
Bu yöntemi kullanan birçok kişi, sitede "ads" veya "go" gibi bir ada sahip bir klasöre sahiptir. Daha sonra bu klasörü robots.txt dosyasını kullanarak engellerler . Bu klasörde, her bir reklamveren için bir sayfa oluştururlar - example.com/go/advertiser.html - ve bu sayfada bağlı kuruluş bağlantısına giden basit bir yönlendirme vardır.
Bu yöntem yalnızca işlemi bildiğiniz takdirde kullanılmalıdır, aksi takdirde yönergeyi izlediğinizden emin olamazsınız.

 

Neden bunu yapmak zorundayız?

Bu talimatlara uymazsanız, Google'daki sıralamanızı kaybedersiniz.
Reklamlar bazen "ücretli bağlantılar" olarak da bilinir çünkü birisi sayfanızda başka bir sayfayı işaret eden bir bağlantı yerleştirmek için size (web sitesi sahibi) para verir. Bu bağlantı bir resim reklam veya metin reklam olabilir.

 

Kilit noktaları

• Sıralamaları etkileyen ücretli bağlantılar ve reklamlar sizin Google arama sonuçlarından çıkmanıza neden olabilir.
• Reklamlarınızın sıralamayı etkilemediğinden emin olmak için yukarıda belirtilen nofollow veya yönlendirme yöntemlerini kullanın.
• Bir üçüncü taraf reklam ağını kullanıyorsanız, sıralamaları etkilemeyen reklamları gösterdiğinizden emin olun.

Kaynak: varvy.com

En güncel gelişmelerden haberdar olmak için E-posta listemize katılın

  Beğeni

Optimist Hub Team

Optimist Hub Team

Optimist Hub; yazılım, tasarım ve pazarlama yetenekleri ile işletmelere büyük dijital çözümler sunan, müşteri deneyimi odaklı 360 Dijital Ajans.

3 yorum

  1. Veysel Kara

    Biraz fazla uzun ama güzel makale olmuş, okurken bir an için robot.txt ile nasıl engelleyebileceğimizden hiç bahsetmeyeceksiniz sandım ama neyseki ilerleyen satırlarda konuya değinmişsiniz.

  2. ali dağ

    kendi blogumda adsense reklamları kullanıyorum, ziyaretçim çok olduğundan da geliri iyi denecek kadar. Sıralama etkisi konusunda tecrübemi söylemek istedim, hiç bir etkisi yok.

  3. Adsense tamamen ayrı bir konu lakin, ADS ve ve benzeri çıkılan reklamların sağladığı trafik nedeniyle, sıralamalarımıza pozitif etki ettiği bir gerçek. Geri bildirimleriniz için teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güncellemelerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?