E-Ticaret Sitesinde Yapılan Yaygın Hatalar


Optimist Hub Team 26/01/2018
23/09/2020 Tarihinde Güncellendi

Okunma   Beğeni


Birçok yeni mağaza sahibi için, e-ticaret sitesi kurma fikri heyecan verici bir deneyimdir ve finansman açısından potansiyel olarak iyidir. Ancak birçok işletme sahibi bunun heyecanıyla dikkat edilmesi gereken noktaları kaçırıyor ve önemli hatalar yapıyor.

Bu hataların neden mağaza sahipleri tarafından yapıldığını anlamak ise zor değil. Mağaza sahipleri, yeni online mağazalarının alt yapısına o kadar odaklıdırlar ki, gözden kaçırdıkları önemli şeylerin işlerinin akışını olumsuz yönde etkileyeceğini fark edemezler.

Yeni mağaza sahiplerinin yaptığı bu hatalara daha yakından bakarsak, her zaman art arda izlenen ortak bir model veya eğilim vardır.

 

SEO için mağaza sitesini optimize etmemek; ancak yine de arama motorlarında 1 numarada sıralanmasını beklemek

Bu muhtemelen çevrimiçi iş dünyasındaki en yaygın hatalarından. İşletme sahipleri hem sitelerine arama motoru optimizasyonu yapmıyor, hem de Google, Bing ve Yahoo gibi tüm arama motorlarında tepeye çıkmayı bekliyor. Rekabetin yoğun, rakip firmaların bu konuda çok iyi stratejiler geliştirdikleri bir zamanda SEO çalışması yapmadan üst sıralarda olmayı beklemenin, günümüz şartlarında sadece bir hayal olduğunu baştan kabul etmek gerekir.

Arama motorları, işletmelerin ürünlerini veya hizmetlerini hedef müşterilerine sunduğu en yaygın araçtır. Mağaza sitenizin sıralaması, sitenizi çeşitli arama motorları için ne kadar iyi optimize ettiğinize dayanır. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız profesyonel yardım almak çok önemlidir.

 

Herhangi bir pazarlama stratejisi yaratmamak

Yeni bir çevrimiçi iş kuruyorsanız, bir iş sahibi olarak şunu aklınızda tutmalısınız; insanlar yaptıklarınızdan ve sunduğunuz ürünler ya da hizmetlerden haberdar değiller.

E-ticaret işletmenizin büyüyebilmesi için öncelikle  iyi bir pazarlama stratejisine sahip olmalısınız. Bir işletme sahibi olarak, pazarlama stratejiniz şunları içermelidir: daha iyi hizmet sunmak, geri bildirim almak ve büyük platformlarda müşterilerinizle iletişim kurmak için SEO'ya (Arama Motoru Optimizasyonu) odaklanmak.

Ürününüz mükemmel bile olsa hedef kitlenizle buluşamadığında bir hiç olur. Bu tip tehlikeleri ön görerek, işletmeniz için mutlaka bir pazarlama stratejisi geliştirmelisiniz.

 

Müşterilerle etkileşim için kullanıcı dostu bir web sitesine sahip olmamak

Kullanıcı dostu bir web sitesi nedir? Çoğu kişi, kullanıcı dostu bir web sitesinin tüm özelliklere sahip, harika tasarım ve düzene sahip olduğunu söyleyecektir. Evet, tüm bu şeyler bir web sitesini kullanıcı dostu yapmak için önemlidir. Tüm bu şeyleri doğru yapsanız bile web sitenizin, müşterilerinizin sizinle etkileşime geçebileceği özelliklerden (veya yollardan) yoksun olması sizin için iyi olmaz. Müşterilerin bir satın alma işlemine son vermesine neden olan bazı hususlar:

  • Web sitesinde "Bize Ulaşın" sayfası bulunmaması : Müşteriler mağaza sitenizde sizinle iletişim kurabilecekleri herhangi bir form veya ilgili şey görmüyorsa, sipariş vermek konusunda isteksiz davranacaklardır. İletişim formlarının eksikliği nedeniyle, müşterilerin bir numaralı endişesi; Siparişle ilgili bir sorun olursa ne olur? Sizinle nasıl iletişim kurabilirler? Bir mağaza sahibi olarak, müşterilerin sizinle kolayca iletişime geçmesini sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır.
  • Web sitesinde herhangi bir adres veya telefon numarası bulunmaması : Birçok kez müşterilerin, sipariş vermeden önce işletmeniz hakkında bilmek istedikleri şeyler; nerede bulunduğunuz, ürünlerin / öğelerin nereden sevk edildiği veya herhangi bir fiziksel konumunuzun, ofisinizin olup olmadığıdır. Bir telefon numarası veya adres bilgisi, işletmenize güvenilirlik kazandırır.

Kaynak: Nopcommerce Blog (https://www.nopcommerce.com/blog.aspx)

En güncel gelişmelerden haberdar olmak için E-posta listemize katılın

  Beğeni

Optimist Hub Team

Optimist Hub Team

Optimist Hub; yazılım, tasarım ve pazarlama yetenekleri ile işletmelere büyük dijital çözümler sunan, müşteri deneyimi odaklı 360 Dijital Ajans.

4 yorum

  1. Sefer Kalyoncu

    Ben özellikle alt kısma sabit arama ve sipariş formu linki koydurdum görselleri ile, müşterilerimiz iletişim sayfasına gelmeden ayrılıyordu. Şimdi ise en azından telefon ile dönüş alıyorum. Sizde alt kısımda duran bu şekilde sabit görseller site seo açısından biz zarar veriyormudur?

  2. Ürün sayfalarınızda, uygun bir yere iletişim veya sipariş formu – bilgi – numune talep formu gibi kullanıcıların sayfadan ayrılmadan sizler ile hızlı iletişim kurabileceği butonlar koymanız gerekir, işlem doğrudur. Lakin bunu imaj ile değil, kod ile buton şeklinde yapmanız daha iyi olacaktır. Butona tıklandığında ise, iletişim vs. başkaca bir sayfaya yönlendirmeden, aynı sayfa içerisinde modal mantığı ile açılan bir form kullanmanız daha doğru olacaktır.

  3. servet

    ben bir son kullanıcı olarak herhangi bir e ticaret sitesine girdiğimde beni sayfadan sayfaya süreklemesini istemem, bunun yanında sizin de yazıda belirttiğiniz gibi iletişim numara ve adreslerin eksik veya hiç olmaması güvenimi sarsar. Son dönemlerde birçok e ticaret sitesinde ürünleri sepet ekledikden sonra bir takım nedenlerle alışveriş yapmadan çıkış yapıyorum. Yazınızda biz son kullanıcı adına site sahiplerine verdiğiniz tüyolar win win şeklinde olmuş. ellerinize sağlık

  4. Sizin gibi bir çok kullanıcı, sepette ve hatta sepette gelmeden önce yaşadığı sorunlar yüzünden ürünü almadan siteden çıkış yapmaktadır. Bunu önlemek için E-Ticaret siteleri’nin kullanıcı deneyimine önem vermesi ve düzenli olarak testler yapması gerekmektedir. Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz Servet Bey.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen Yazılar

Güncellemelerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?