2019 Yılının Pantone Rengi: Living Coral 16-1546


Optimist Hub Team 07/12/2018
23/09/2020 Tarihinde Güncellendi

Okunma   Beğeni


1962 yılında ABD’de Lawrence Herbert tarafından kurulan Pantone; dünya üzerindeki birçok ülkede, farklı endüstriyel alanlarda doğru renk ve ton iletişimini sağlamak için, evrensel bir dil yaratma amacı güderek Pantone Matching System (PMS)’i yarattı. Bu sistemde atanan kodlar ile renkler kategorize edildi ve Renk Katalogları oluşturuldu. Böylece üreten, tasarlayan ve hizmet alan arasında standart bir renk anlayışı geliştirildi. Pantone Renk Kataloğu, dijital ekrandaki tasarımın rengi ile baskıda elde ettiğimiz ürünün rengi ve tonunun aynı olmasını sağlar. İstenilen rengin elde edilmesinde basım aşamasında kullanılan kağıdın türü gibi faktörler de etkili olduğu için alt kategoriler oluşturulmuş ve bunlara ise harfler atanmıştır.

(C)oated: Kaplanmış
(U)ncoated: Kaplanmamış

Ultra Violet 18-3838 U
Yukarıdaki örneği incelediğimizde sayı ile belirtilen kodlar katalogda rengin yerini belirtir, sondaki U harfi ise mat kağıdın yaratacağı etkiyi ifade eder.

 

Pantone Yılın Rengi Nedir?

Oluşturduğu sistem ile renkleri tasnifleyen ve kimlik kazandıran Pantone; üretici, tasarımcı ve müşteri arasında yaşanan kaosu engellediği gibi 20 yıldır modadan grafik tasarıma, mobilya tasarımından ambalajlamaya kadar endüstriyel tasarımda referans alınan, trendleri belirleyen bir şirket haline geldi. En önemli departmanlarından biri olan “Renk Enstitüsü”nde bulunan uzmanlar; sanat koleksiyonları, eğlence endüstrisi, yükselen yaşam tarzları, sinema filmleri ve sosyo-ekonomik koşullar da dahil olmak üzere evrensel ruh halimizi yansıtan birçok alanda derin analiz gerçekleştiriyor ve her yıl Aralık ayında sembolik bir renk seçiyorlar. Her yeni yıl arifesinde duyurusu yapılan bu renk, tasarım stratejilerinde küresel markalara yol gösteriyor. Özellikle tüketici nezdinde kurumsal kimlikte tutarlılık beklentisinin had safhada olduğu günümüzde mevsimsel eğilim tahminleri, renk psikolojisi ve renk danışmanlığı markalar için büyük önem arz ediyor.

 

2019 Yılının Pantone Rengi: Living Coral 16-1546

2019 Yılının Pantone Rengi Belli Oldu

Pantone Color Institute; Living Coral yani Yaşayan Mercan’ı 2019 yılının Pantone rengi seçtiklerini “Daha yumuşak geçişlere sahip, enerji veren ve canlandıran altın alt tonlu bir mercan tonu.” sözleri ile duyurdu. Pantone Renk Enstitüsü Yöneticisi Leatrice Eiseman “Renk, doğal ve dijital gerçekleri deneyimlediğimiz eşitleyici bir mercektir. Etkileşim ve sosyal bağlantı isteyen tüketiciler için Living Coral’ın insancıllaştırıcı, keyif ve yürekli nitelikler uyandırıcı bir akoru var.” ifadelerini kullandı. Dijital teknolojinin ve sosyal medyanın giderek artan biçimde günlük yaşamımıza karışmasına tepki olarak, bağlantı ve mahremiyet sağlayan farklı deneyimler arıyoruz. Living Coral doğası gereği açık iletişimi teşvik eder. Modern yaşamın kaynaşmasını temsil eden bu renk, doğal çevremizde ortaya çıkan ve aynı zamanda sosyal medyada canlı bir görünüme sahip olan besleyici bir renktir.

En güncel gelişmelerden haberdar olmak için E-posta listemize katılın

  Beğeni

Optimist Hub Team

Optimist Hub Team

Optimist Hub; yazılım, tasarım ve pazarlama yetenekleri ile işletmelere büyük dijital çözümler sunan, müşteri deneyimi odaklı 360 Dijital Ajans.

4 yorum

  1. Cenk

    Her sene ajans olarak belirli tahminler hazırlar, Pantone’un güncel hesaplarını ve web sayfasını takip ederiz. Bu sene bizi oldukça şaşırttı. Greenery ve Ultra Violet sonrası böyle bir renk ile karşılaşmayı beklemiyorduk. Pantone hakkında yaptığım her araştırma beni yabancı kaynaklara yöneltmişti. Sonrasında bulduğum Optimist Hub’ın blog bölümü sayesinde daha canlı ve faydalı bilgiler edindim. Sonsuz teşekkürler!

  2. Değerli yorumlarınız ve ilginiz için bizler teşekkür ederiz Cenk Bey.

  3. Didem Karataş

    Yılın Trend renginin nereden geldiğini ve neye göre belirlendiğini anlatan kısa ve kolay anlaşılır bir yazı olmuş. Konuyla ilgilenen ve merak edenler için yeterli bir blog.

  4. Didem Hanım, geri bildiriminiz için teşekkürlerimizi sunarız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güncellemelerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?