E-Ticaret Markaları İçerik Pazarlamasına Nasıl Yaklaşmalı?


Optimist Hub Team 06/11/2018
23/09/2020 Tarihinde Güncellendi

Okunma   Beğeni


E-ticaret şimdinin ve geleceğin önemli bir parçası. SEO standartlarında web tasarımı, yazılar vb. gelişmeye devam ettikçe her endüstriden çeşitli işler içerik pazarlamasına olan yaklaşımlarını yenilemek ve düzenlemek durumunda. Şimdilerde e-ticaret işleri için iyi içeriği neyin tanımladığı, farklı konseptler içeren birçok madde altında incelenebilir. Bu maddelerden e-ticaret markaları için önemli olan beş tanesini inceleyelim.

1. Uzmanlık, Yetki ve Güvenilirlik Skorlarına Öncelik Verin

Google’ın arama kalitesi sıralamaları kılavuzlarındaki son zamanlarda yapılan en önemli değişikliklerden biri; bunların artık uzmanlık, yetki ve güvenilirlik skorları içermesidir. Bu skorları markaların kendisine uygulamaktan ziyade bireysel içerik üreticilerine uygulamak önemli bir odak haline geldi. Buradaki amaç ise kaynak üzerine üretilen içeriğin sıralamasını düzenlemek.

Peki bu faktör e-ticaret markalarında nasıl işliyor?

Google algoritmaları, varsayımsal kalite değerlendiricilerini taklit etmek üzere tasarlandı. Yani eğer ürün sayfalarınızın arama motoru sonuç sayfalarında yüksek sıralamalarda olmasını istiyorsanız uzmanlık, yetki ve güvenilirlik skorlarınızı yükseltmenin bir yolunu bulmalısınız.

Uzmanlık: Arama motorlarına ve kullanıcılara sattığınız ürünler hakkında uzman bilgiye sahip olduğunuzu kanıtlamalısınız. E-ticaret perakendecisi olarak saygın üreticilerle çalıştığınıza emin olmakla işe başlayabilirsiniz. Ayrıca, internet sitenizin işlevselliği, estetiği ve bütünlüğü uzmanların sizin ürünlerinizi önerip önermeyeceği kararında büyük bir rol oynar.

Yetki: E-ticaret dünyasında büyük markaların kendi ürünlerini oldukça yetkili gösterme avantajları vardır. Fakat üçüncü parti satıcılar belirli ürünler için onaylanmış satıcı statüsünde olduklarını kanıtlamalıdırlar.

Güvenilirlik: Temel olarak, ürün sayfalarınız ne kadar açıklayıcı ve güvenilir olursa sıralamaları da o kadar artar.

E-Ticaret Markalarının İçerik Pazarlamasına Yaklaşımı

2. Ürün Sayfalarınıza Video Entegre Edin

İnternetin video içeriklerini sevdiği artık bir sır değil. Aslında, çevirimiçi trafiğin %75’ini video içeriklerin oluşturduğu söyleniyor.

Ürün sayfalarında kullanılan videolar potansiyel alıcılara ne aldıklarıyla ilgili görsel kavrayış imkanı sağlayarak ihtiyacı olan bilgileri edinmesine yardımcı olur. Ürün sayfaları dışında ise videoları endüstrideki en son trendleri tartışmak için kullanabilirsiniz.

3. Google Partners’dan Gelen İncelemelere Odaklanın

İnternet üzerinden alışveriş yapan hemen hemen herkes müşteri yorumlarının satın alma kararını ne derece etkilediğini bilir.

TrustPilot ve Yotpo gibi partner platformlar tüm yorumların güvenilir ve güncel olduğundan emin olma görevini üstlenirler ve bu sayede Google bu yorumları güvenilir kaynak olarak görür. Bu onaylanmış yorumlar Google Satıcı Puanlarınızın artmasını sağlar.

4. Micro-Influencer’lar ile Takım Olun

Birçok marka sadece en çok takipçi kitlesine sahip olan influencer’ların bir kampanya için takım olmaya değer olduğunu düşünüyor.

Bu daha küçük markalar için akıllıca bir hamle değildir. Çünkü yüksek takipçiye sahip influencer’lar bütçelerini zorlayabilir ve iyi bir yatırım getirisi sağlamayabilirler. Bu sebeple küçük e-ticaret işletmeleri micro-influencer’lar ile iş yapmaya sıcak bakmalıdır. Bir micro-influencer’ın ortalama takipçi sayısı ise 100.000’in altındadır.

Influencer pazarlaması söz konusu olduğunda etkileşimler takipçi sayısından daha önemli bir unsurdur. Tüm bütçenizi, büyük bir isme yatıracağınıza bir kaç farklı micro-influencer seçmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Bu sayede etkileşim oranlarınız daha yüksek olacaktır ve size daha iyi bir yatırım getirisi sağlayacaktır.

*Influencer: Sosyal medya hesaplarını aktif kullanıp yüksek takipçi kitlesine sahip olan, kullandıkları ürünler ile ilgili deneyimlerini takipçileriyle paylaşan kişilere verilen isimdir.

5. Bir Amaç Edinin

Amaca yönelik pazarlama bir amaç için aylık veya yıllık sürebilir veya direkt markanın kendisini tanımlayabilir.
Öncelikle kendinize iş hedeflerinize yönelik bir amaç seçmelisiniz. Eğer amacınız ve şirketiniz arasında bir uyum yoksa bu ucuz bir reklam taktiği gibi görünebilir. Uygun bir amaç bulduktan sonra bu amaca ne kadar katkı sağlayacağınızı hesaplamalısınız. Örneğin satışların bir kısmı amaca mı hizmet edecek yoksa “satın al katkı sağla” anlaşması tarzında mı olacak karar vermelisiniz.

Amaca yönelik pazarlama, müşterilere paralarının hem kendilerinden hem de satıcılardan daha büyük yerlere gittiğini gösterir.

İleri Okuma Kaynaklarımız:

(https://www.searchenginejournal.com/ecommerce-brands-content-marketing/274393/)

En güncel gelişmelerden haberdar olmak için E-posta listemize katılın

  Beğeni

Optimist Hub Team

Optimist Hub Team

Optimist Hub; yazılım, tasarım ve pazarlama yetenekleri ile işletmelere büyük dijital çözümler sunan, müşteri deneyimi odaklı 360 Dijital Ajans.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen Yazılar

Güncellemelerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?